Ove​​​​r mij

 

Intussen ontwikkel ik een eigen stijl, vanuit het verlangen om vriendelijke iconen te maken, waar mensen een goed gevoel van krijgen. En om deze iconen voor heel veel mensen makkelijk beschikbaar te maken.

Mijn iconen blijken iets te raken, wanneer ze door mensen gezien worden, ook bij degene die zeggen niets te hebben met religie. Ze hebben een werking, ook al is wat er gebeurt niet zo eenvoudig te beschrijven. Lange tijd werd ik gehinderd door de gedachte  dat ik mijn werk slechts aan een beperkt aantal mensen kwijt kon, omdat icoon schilderen een traag ambacht is, dus ik kan er niet zo heel veel maken. Tot ik op het idee kwam om kaarten te maken en nu denk ik: Hoe is het mogelijk dat ik dit niet eerder bedacht heb? Maar die vraag doet er niet toe. Ik ben direct aan het werk gegaan en nu zijn er icoonkaarten, die online te bestellen zijn. Mijn missie is om mijn iconen voor heel veel mensen beschikbaar te maken, omdat ik steeds weer hoor dat ze 'goed doen'. 

Originele ambachtelijke iconen, kaarten en meer varianten

Icoonkaarten

Van mijn originele iconen heb ik kaarten gemaakt, die nu in verschillende sets verkrijgbaar zijn.

Vele uren, weken, maanden gaan er soms in het vervaardigen van 1 originele icoon voor die ene originele mens.

Iconen op canvas

Als je geen tijd of geduld hebt om op een door mij geschilderde icoon te wachten kies je een printversie.

Wat vooraf ging aan deze missie

In 1978 kwam ik voor het eerst in Griekenland, waar ik me direct thuis voelde. Ik heb het land doorkruist van Zuid tot Noord en van West naar Oost. Alleen, met vrienden en met familie. En alles bij elkaar heb ik er een paar jaar van mijn leven doorgebracht. Inmiddels spreek, zing, kook en dans ik redelijk Grieks.

Tijdens mijn zwerftochten kwam ik op afgelegen bergtoppen en daar vond ik iconen in minuscule kerkjes, waar vrijwel altijd een kaarsje brandde. Soms verweerd en niet eens mooi, maar ze straalden iets uit. Iets liefs, maar vaak en ook iets droevigs. Of somber, sjagerijnig of streng.

Een paar jaar geleden besloot ik om zelf een icoon te schilderen. En nog één en nog één. En ik nam les om het ambacht te leren. Nog steeds ervaar ik dat deze rustieke vorm van schilderen mij goed doet. Iedere icoon is een bijzondere ervaring. Op een mooie dag werd mij gevraagd of mijn iconen te koop waren. En omdat ik ze niet allemaal zelf wilde houden zei ik "Ja". Intussen ontwikkel ik een eigen stijl, vanuit mijn wens om lieve, vriendelijke iconen te maken, waar mensen zich goed bij voelen.

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Zo mooi gemaakt met die heldere kleuren
Jeannette is echt een vakvrouw. En ze gebruikt zulke mooie blauwtinten. Dat cereleum en dat koningsblauw geeft zo'n sterk beeld. Goeie kwaliteit kaarten. Ik ben er blij mee!
Ms. Nameless
Add Your Stars
Jij maakt echt de mooiste gezichten
Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik heb in Griekenland veel iconen gezien en jij maakt echt de mooiste gezichten.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Als ik voor mijn icoon sta voel ik me gezegend
Iedere keer als ik voor mijn icoon sta voel ik dat ik gezegend word, ook op de dagen dat ik me helemaal niet zo spiritueel of heilig voel.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Me heart skipped a beat
Me heart skipped a beat when i first saw the photo of this icon. This is so so beautiful. I'm full of admiration for your talent. You are a genious.
Ms. Nameless
Add Your Stars